Sting ud og Netflix

Store børn og store (svære) valg

Jeg har, da Nanna var på vej ud af 9. Klasse, været gennem processen med at hjælpe hende med, hvad hun skulle i forhold til fremtiden med uddannelse. Det er jo en stor beslutning, og selvom intet er endegyldigt, hvis den unge finder ud af at valget var forkert, så synes jeg allerede dengang, at det er store beslutninger man træffer når man er 15 år.

Nu står vi så i samme situation igen – denne gang med to unge mennesker. Det blev det ikke just nemmere af. Lige om lidt ( sådan føles det ihvertfald for mig) så går de begge ud af 9. Klasse, og skal inden marts næste år, havde taget et valg om hvad deres fremtid skal bestå af – ihvertfald uddannelsesmæssigt. Og hvor kan det da bare være svært. Jeg synes det er fint, at der gennem børnenes skoletid, snakkes om,hvad der er af muligheder og hvad det kan kræve hvis man ønsker en specifik uddannelse.  Men samtidigt er der skåret helt ind til benet i forhold til uddannelses vejledning, hvis den unge erklæres uddannelsesparat, og det betyder at det er den unge selv, der sammen med sine forældre skal kunne manøvre i den jungle, jeg synes, uddannelses systemet er. Samtidigt er der ikke længere, i 9. Klasse, mulighed for brobygning eller praktikker, så den unge der kan få en lille smag af, hvad fremtiden kan bringe. Og så kan det være meget svært at tage “endelig ” stilling når man er 15 år.

image

Men hvad angår vores to unge mennesker her, så er de nu blevet afklaret. Og for første gang i deres liv, “skilles”deres veje, når de efter sommerferien 2016, træder ind på hver deres nye uddannelsesinstitution. De har hele livet, været vant til at følges ad ind af døren nye steder, bortset fra en kortere periode, hvor de var i hver deres dagpleje.

Det bliver nok meget godt for dem begge, at prøve det, og i virkeligheden er det nok mig der tænker mest over det 😉

Følg gerne med på

Instagram – mangemor

eller Facebook

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sting ud og Netflix