En verden med kontraster

Så starter vi forfra – eller….

2016. Der går som regel lidt tid, inden jeg husker at skrive det nye årstal. 😊 Så er januar i gang. Jeg har altid, da jeg var yngre, synes at januar var den værste måned at komme igennem – alt det “sjove” og hyggelige med julen og nytåret var ovre, og tilbage kom hverdagen med mørke morgener og eftermiddage.

2016

Sådan har jeg det ikke længere. Jeg synes januar er dejlig på sin egen måde. Vi starter forfra – eller det gør vi jo ikke, men der er chancen for at forme et nyt år, og det er ikke helt dårligt. Samtidigt kan vi stadig hygge os, selvom det er januar. Ja det er koldt, gråt og mørkt, men stearinlys gør meget for hyggen. Samtidigt kan man jo stadig sørge for at hygge med familie og venner, selvom de “formelle ” helligdage er ovre.

I dag er hverdagen startet igen. Og ja jeg indrømmer, at ferie, hvor alle er hjemme, ikke altid er lige afslappende. Specielt ikke når de to yngste, til stadighed kræver at jeg har lange ører, da de ellers tømmer deres værelse HELT for ting, tæver hinanden, eller verbalt råber ørene af hinanden. Og når jeg siger “jeg” er det fordi Lars tog på arbejde d. 23.12, så mor her har haft “forældretjansen” fulltime. Samtidigt skal man ikke undervurdere hvad to teenagere – der til dagligt er på efterskole – kan slæbe hjem af vasketøj, nullermænd mv. Og ikke mindst det daglige forældreansvar der igen træder ind af døren, når de kommer hjem.

Men tilbage til hverdagen, så er det da uden tvivl ( sikkert) godt nok at komme i gang igen. Og jeg har set flere opslag på diverse sociale medier, hvor forældre skriver, at deres børn har glædet sig til at komme af sted. Og det er da også rigtig dejligt, at det er sådan, men mine børn har nu ikke haft travlt med at komme ud af døren og ikke holde fri. Og selvom jeg, som ovenover beskrevet, synes det kan være hårdt arbejde, så er det dælme også fedt at holde fri! Skønt ikke at skulle drøne ud af sengen om morgenen, spise når man har lyst, vente med at tage tøj på – hvis man overhovedet når det, og mange andre dejlige ting.

Jeg drømmer ofte om at leve et mere ” basic” liv – ikke at være så afhængig af at tjene penge, have mulighed for mere af det jeg bliver glad af – behøver ikke være store vilde oplevelser, eller materielle ting, men for mig handler det mere om tid….tid til at hygge med mine børn, være kæreste med min mand, gå en tur, nyde foråret når det kommer, sidde på terrassen med et glas hvidvin, og flere af den slags ting. Det kan jeg naturligvis også, selvom jeg går på arbejde, men for mig handler det mere om den ” psykiske tid” ( det er der vist ikke noget der hedder) – at bevidstheden om mere ( fri) tid, giver et psykisk overskud hos mig. Men det ville kræve en mere “basic” hverdag tænker jeg, så man ikke er så afhængig af en vis indtægt.

Men det må være lidt mere ” langtidstanker”. Lige nu vil jeg nyde mandag eftermiddag, med to trætte hjemvendte børn, en kop kaffe og så forsøge at glemme at MIT ÆLDSTE BARN PÅ LØRDAG BLIVER 20 ÅR!!

Med ønsket om en dejlig dag.

//

Cathrin

Følg gerne med, og synes godt om, min side på Facebook

Eller på Instagram

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En verden med kontraster