Mandagstanker .....

Sure gamle mænd…. og kvinder

Jeg ser i “Aftenshowet”, at en undersøgelse viser at mænd, når de er ml. 45 – 59 år, bliver mere sure end os andre. Det er jo interessant synes jeg. I “Go aften Danmark”, så jeg en sanger, der nu som 32 årig, er sikker på han aldrig ville have et fast forhold eller børn. Også interessant synes jeg.

Lige apropos tv, så ser jeg i dag en masse tv, og holder nu fri, mens de yngste i husstanden er i drømmeland.

Men tilbage til starten – for hvad er det der gør, at mænd angiveligt bliver mere sure? I “Aftenshowet” siger de, at det handler om at de midaldrende mænd tager mere ansvar i familien, og måske er der ældre forældre der skal tages sig af. Jeg synes nu også at kvinder kan være ret sure – det har jeg dog ikke videnskabeligt belæg for, men for mit eget vedkommende kan jeg sgu til tider være rimelig sur. Jeg øver mig dog i at blive bedre.

I virkeligheden tror jeg, det handler om at være glad for sin hverdag og sit liv, uanset hvordan det er ” endt ud” – at det ikke handler om hvor mange børn du har – OM du har børn, eller om du er gift eller bor alene. At man laver det man kan lide. At man finder glæde i dagligdagen, og finder de mange små glimt af “lykke” der er i løbet af en dag. Hvis man ikke kan det, tror jeg livet kan blive en lang lort, som man så må tage en bid af hver dag ( undskyld mit fransk!)

For mit vedkommende, går der godt nok meget hverdag i den herhjemme. Når Lars ikke er hjemme, så er mit liv nærmest som perler på en snor – vi gør de samme ting, stort set hver evig eneste dag, ja måske er det lige før vi går på wc på faste tider ( hvis jeg skal sætte det helt på spidsen). Vi lever også meget hverdagsagtigt når Lars er hjemme, men der er trods alt mulighed for afstikkere på en andre måde, når vi er to voksne i huset. Til gengæld prøver jeg hver dag, at huske mig selv på de mange små glimt af glæde, der dukker op midt i hverdagen. Når en af de største børn ringer, bare for at sige hej, eller spørge til om jeg har haft en god dag. Når jeg om aftenen går i seng og sover, med mine to yngste unger, så længe Lars er ude og arbejde. Når mine børn laver aftaler med hinanden om at ses, ikke fordi de er tvunget til det, men simpelthen fordi de kan lide at være sammen, eller vil hjælpe hinanden. Når vi inviteres på aftensmad hos andre og når Frida og Benjamin hygger sig sammen. Og sådan kan jeg komme med mange eksempler. Det er på mange måder små ting, men tilsammen bliver det jo min hverdag og mange glade timer på den måde. Og det er dét, der er med til at gøre de mange hverdagstimer lidt mere glamourøse.

Jeg kunne sagtens lægge vægt på alt det ævl og kævl der er her rigtig mange dage, men det er lige præcis det jeg prøver at ændre fokus fra.

Følg meget gerne med på

Facebook

eller

Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagstanker .....