Ting jeg elsker at tænke på - eller indtage......torsdag kl. 21.37

Kød kontra ikke kød

I disse dage er der en vældig snak i radioen, omkring kødspisning eller ej. Meget af det handler om klima, men selvfølgelig også om folkesundhed. Nogle gange synes jeg man kan blive helt skeløjet af de diskussioner der er, idet det kan være svært helt at finde ud af, hvad man selv mener.

bøf

På mange af de sociale medier, er der stor fokus på sundhed – og heriblandt kommer temaet vegetarer ofte op – i hvert fald på de blogs jeg følger og de sider jeg ser.

Men hvad tænker jeg så egentlig om det her med kød kontra ikke kød?!

Den største af vores piger, havde for nogle år siden en tanke om at blive vegetar. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke lige dengang var den der bakkede allermest op – egentlig fordi jeg tænkte, at det var ret så bøvlet. Mellemste pige er nu gået ( størstedelen af tiden ) vegetar vejen, i forbindelse med sit efterskoleophold. Og denne gang har jeg grebet chancen og hopper gerne med. Det vil sige, at vi pt kører stilen, at der laves mad med kød, men også mad der kan spises uden kødet. Så alle bliver dækket mest muligt ind på alle områder. Mit håb er dog, at vi kan ende på et par dage helt uden kød, og så resten af dagene kan være som nu. Den mandlige del af familien er ikke ovenud begejstrede pt, så det kræver lige lidt mere overtalelse, lader det til.

En anden ting er så, hvor nemt er det så at være vegetar. Vi bor i Esbjerg – her flyder ikke, så vidt jeg i hvert fald har opdaget, med kødfrie tilbud, når vi fx taler om Take Away. Samtidigt er udvalget af køderstatninger noget man specielt skal køre i bestemte butikker efter – heller ikke noget du lige kan smide på båndet i fx Fakta ( og ret mig gerne hvis jeg er galt på den her!) Men overordnet kan vi få mange ting i de almindelige butikker.

asparges

Jeg tænker, at vi har godt af ikke at spise alt det kød – at kroppen fordøjer de grønne ting nemmere, og får nogle næringsstoffer der ikke findes i kødet. Jeg vil dog også sige, at nu skal vi også tænke os en smule om, og ikke gøre det til en ” synd ” at spise kød.

Men måske det ikke skader at vi alle lige tænker en smule over det, og overvejer om kødet er nødvendigt hver dag.

//

Cathrin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting jeg elsker at tænke på - eller indtage......torsdag kl. 21.37